XC60

09 mar 2017

I veckan så lanserades den nya Volvo XC60 på bilmässan i Genève. Det är en bil som Conmore har varit med och utvecklat.

I veckan så lanserades den nya Volvo XC60 på bilmässan i Genève. Det är en bil som Conmore har varit med och utvecklat.

Den nya XC60 byggs på Volvos stora SPA-plattform, vilket är samma plattform som används till bilarna i 90-serien och även en stor del av tekniken kommer från 90-serien, bland annat framljusen som fått namnet Tors hammare. Som i alla Volvo bilar så är det ett stort säkerhetstänk. Den största nyheten är den kraftigt uppdaterade City Safety-funktionen som numera även kan styra bilen för att undvika en kollision. Tidigare versioner har endast kunnat bromsa bilen, men om det inte räcker så tar bilen nu också över styrningen.

Conmore har varit med och konstruerat både interiört och exteriört på den nya XC60. Interiört har vi haft personer som arbetat med instrumentpanelen. Där har Conmoriter jobbat med både packning, konstruktion, integration, provsamordning och vi har också haft en person som varit uppdragsledare för hela instrumentpanelen. Exteriört har vi haft några som jobbat med konstruktion av bumper (främre och bakre) och nedre plastkåpan på bilarna där mycket sensorer sitter. Detta är en detalj som har stor designpåverkan. På specialprodukter har det funnits Conmoriter som arbetat med bland annat dragkrok och eftermonterade motorvärmare och kupévärmare.

Volvo XC60 har alltid varit en storsäljare, och det finns stora möjligheter att den nya XC60 kommer bli lika uppskattad som de tidigare bilarna.

Läs mer om de tjänster vi har utannonserade här.

 

Fler nyheter inom ämnet