[:sv]Volvo V90[:]

06 okt 2016

[:sv]Volvos nya bil V90 är en bil som ersätter den gamla V70 som inte tillverkas längre. Denna bil är en kombiversion av Volvos succébil S90.

[:sv]Volvos nya bil V90 är en bil som ersätter den gamla V70 som inte tillverkas längre. Denna bil är en kombiversion av Volvos succébil S90.

Conmore har varit med och konstruerat den nya V90. Volvo V90 är 12,5 centimeter längre än dagens V70. Det gör att de interiöra utrymmena har blivit bättre, men bagageutrymmet har blivit mindre där V70 rymmer 575 liter medan V90 ”bara” rymmer 560 liter. Volvo har gjort så att man kan välja att göra bilen till en supermiljöbil, det gör man genom att välja att bilen skall vara en laddhybrid. Med sina 0,21 liter per mil vid blandad förbrukning släpper laddhybriden endast ut 47 gram koldioxid per kilometer, gränsen vid supermiljöbil är 50 gram per kilometer. Detta kan jämföras med en ren bensin eller dieselmotor där de släpper ut över 100 gram per kilometer.

Den nya V90 kan bromsa automatiskt för stora djur som älgar. Systemet har sina begränsningar, men detta är ändå ett första steg på vägen mot att bygga bort en av den svenska trafikens största dödsfällor. En annan nyhet som finns i den nya bilen heter Run-off Road Mitigation. Det är ett ”elektroniskt staket” som ska förhindra avåkningar. Om bilen upptäcker att föraren är på väg att köra av vägen och ner i diket, styr den automatiskt upp på vägen igen och slår till bromsarna. Detta är en innovation som bilindustrin inte har sett tidigare, och den gör det mycket säkrare att köra bil. Det är när man ser Volvo V90 och alla dess nyheter som man förstår att bilindustrin går en intressant framtid tillmötes.

Volvo V90 kan bli en riktig succébil, bland annat för att den senaste tekniken är inbyggd i systemet. Det gör att man som människa kan göra mer misstag och tekniken kan ändå rädda upp situationen. De Conmoreiter som har valt att ha V90 som tjänstebil har valt den för bilen verkar säker men ändå rolig att köra.

Om ni vill läsa mer om vilka tjänster vi erbjuder kan ni trycka här.

 [:]

Fler nyheter inom ämnet