Varför skall man vara konsult

26 maj 2017

Att vara konsult har sina fördelar, men det är många som inte vet om dessa. Som konsult har man varierande arbetsuppgifter och det gör att man hela tiden utvecklas i sitt arbete.

Att vara konsult har sina fördelar, men det är många som inte vet om dessa. Som konsult har man varierande arbetsuppgifter och det gör att man hela tiden utvecklas i sitt arbete.

Att vara konsult innebär mer frihet än om man skulle vara fastanställd på ett företag. Om vi har en konsult som inte trivs på sitt uppdrag så försöker vi byta uppdrag för den personen, en sådan möjlighet finns inte om man är fastanställd. För att öka våra medarbetares kompetens har vi på Conmore regelbundna internkurser i plast och plåtkonstruktion.

Vi har anställda som har varit både konsult och fastanställda och de menar på att man gör mer saker tillsammans på konsultbolag. Även om man sitter på olika uppdrag så gör vi på Conmore många saker tillsammans för att bevara vår unika laganda, till exempel bankett och en årlig skidresa.

Det finns konsultbolag som bara anställer konsulter när de har uppdrag men vi anställer personer innan vi hittar uppdrag åt dem. En viktig del i att skapa en trygghet för våra anställda så använder Conmore sig enbart utav fasta löner och fast anställning. Att skapa en trygghet för våra anställda är för oss en självklarhet, och om någon av våra konsulter inte har uppdrag får hen ändå full lön. För Conmore är våra anställda oerhört viktiga, och vi skall fortsätta investera i dem som vi har gjort sedan starten 1991.

Vi har anställda som har varit på Conmore i mer än 15 år och de trivs i konsultrollen. De ser flexibiliteten som den största anledningen till att de är kvar i konsultbranschen. Många tror att det är större utvecklingsmöjligheter om man är fastanställd, men det finns större utvecklingsmöjligheter när man är konsult. Som konsult så arbetar man med varierande projekt och det är många som trivs med det.

Om ni vill läsa mer om oss tryck här.

 

Fler nyheter inom ämnet