[:sv]V90 Cross Country[:]

02 feb 2017

[:sv]Volvo V90 har blivit en riktig succé, och nu har Volvo också lanserat V90 Cross Country. Den har fått bra kritik från olika branschmagasin.

[:sv]Volvo V90 har blivit en riktig succé, och nu har Volvo också lanserat V90 Cross Country. Den har fått bra kritik från olika branschmagasin.

Conmore har varit med och utvecklat både V90 och V90 Cross Country. V90 Cross Country har fått bra kritik och många hävdar att detta är Volvos bästa modell. Den är så populär att 2017 års bilmodell redan är slutsåld. Bilen är något större än den vanliga V90, bland annat så är bilen höjd sex centimeter jämfört med vanliga V90. Två centimetrar är på grund av högre chassi och fyra centimetrar är för att hjulen är större. Den nya Cross Countryn har fyrhjulsdrift som standard.

Volvo V90 Cross Country har breddade hjulhuskanter och en hasplåt fram i plast, detta kommer att skydda mot mindre stenskott. Om man jämför med tidigare Cross Countryn så är det mindre plast på karossen vilket ger ett mer polerat intryck. Det finns två nyheter där bilen kommunicerar med andra bilar genom en molntjänst. Den ena är Slippery Road Alert. Om bilen får sladd eller om hjulen börjar spinna, till exempel när föraren kör iväg från en korsning, kan andra bilar varnas om att vägen är hal. Den andra nyheten är Hazard Light Alert. Denna används på samma sätt och varnar andra bilar om Volvoföraren satt på varningsblinkers, till exempel vid punktering.

Det är alltid roligt att vara med och utveckla bilar som får bra kritik. Det betyder att våra konstruktörer har varit med och gjort ett bra jobb.

Om ni vill se vilka tjänster vi har ute kan ni klicka här.

 [:]

Fler nyheter inom ämnet