[:sv]V90 Cross Country Volvo Ocean Race[:]

13 dec 2017

[:sv]Ni har tidigare kunnat läsa om Volvo V90 Cross Country som Conmore har varit med och utvecklat. I samband med seglingstävlingen Volvo Ocean Race så lanserade Volvo denna bil i Ocean Race Edition.

[:sv]Ni har tidigare kunnat läsa om Volvo V90 Cross Country som Conmore har varit med och utvecklat.
I samband med seglingstävlingen Volvo Ocean Race så lanserade Volvo denna bil i Ocean Race Edition.

Volvo Ocean Race

Conmore har även varit med och jobbat med V90 Cross Country Ocean Race. Jämfört med föregående modeller så finns det en större nyhet, den tar hänsyn till miljön genom att belysa problemen med plastföroreningar i världshaven. Av de 3 000 första V90 Cross Country Volvo Ocean Race som Volvo bygger och säljer skänker de 100 euro per bil till Volvo Ocean Race vetenskapsprogram om plast i haven. Totalt blir det 300 000 euro, knappt tre miljoner kronor, som öronmärks till programmet.

Design

Bilen är lackerad i den populära metallickulören Crystal White och har försetts med specialfälgar. Plastdetaljerna runt om som vanligtvis är svarta har fått en ljust mattgrå finish med orange färgklickar i fronten, aktern och på sidolisterna. Interiören har piffats upp med ett färgschema som matchar utsidan där de läderklädda stolarna och dörrsidorna har fått speciella sömmar samt inlägg med samma orange nyans som nämndes tidigare. Dessa orangea linjer går även igen på dörrmattorna som är tillverkade av Econyl. Det är ett textilmaterial som framställs av 100 procent återvunnen nylon, inklusive gamla fiskenät som hittats i haven och sedan återvunnits.

Det är viktigt att fokusera mer på miljön såsom Volvo gör. Om alla gör vad de kan så kommer vår natur att må bättre. Vi har idag stora problem med återvinning av plast och det är positivt att det finns företag som hjälper till att få bukt med detta problem.

Om ni vill läsa mer om Conmore klicka här.[:]

Fler nyheter inom ämnet