Trender inom fordonsindustrin

23 mar 2017

Allt mer saker i vårt samhälle utvecklas och blir mer teknologiskt, vilket vi märker av även inom fordonsindustrin.

Allt mer saker i vårt samhälle utvecklas och blir mer teknologiskt, vilket vi märker av även inom fordonsindustrin.

Av de senaste årens lanseringar av olika bilar kan man se att bilen idag inte bara handlar om att vara ett fordon som tar dig ifrån punkt a till b, utan det skall samtidigt vara en upplevelse. En viktig del av bilar idag är infotainment och andra högteknologiska saker. Det skall vara en upplevelse att åka bil idag, och då är det viktigt att komforten skall vara på topp och att det finns olika underhållningssystem i bilen som förhöjer upplevelsen.

Allt mer i dagens bilar handlar om mjukvara och inbygga system. Inbyggda system är grunden för nästan alla nya funktioner i moderna fordon. Många biltillverkare satsar på autonoma bilar, och fordonstillverkarna har kommit olika långt i utvecklingen kring detta men än så länge har ingen lanserat detta för allmänheten. Volvo kommer att ha 100 stycken autonoma bilar i Göteborgstrafiken senare i år, och de kommer att börja sälja autonoma bilar år 2021. I bilarna finns det redan idag mindre system som gör bilen delvis autonom, men det finns inte bilar som är helt autonoma. En annan trend som vi kan se inom fordonsindustrin är att allt fler bilar är uppkopplade. Det kan vara allt ifrån att varna andra bilar om trafikfaror på vägarna till att navigationssystemet i bilen ständigt uppdateras med det senaste vad gäller trafikläget på vägarna.

Vi vet att framtiden kommer att vara än mer teknikintensiv. Det intressanta är hur teknologin kommer att påverka fordonsindustrin i framtiden. Vi vet att det kommer påverka, frågan är bara hur stor påverkan det kommer att ha.

Om ni vill kolla vilka tjänster vi har ute kan ni trycka här.

 

Fler nyheter inom ämnet