Vi sponsrar med gemenskap och laganda

28 aug 2012

Sponsring är inget nytt fenomen från vår sida, vi har under en längre tid haft som ambition att hjälpa till där vi har möjlighet att bidra – och sprida vår team spirit! Det är ett ansvar att dra sitt strå till stacken för den som har möjlighet. Men det är också viktigt att veta att det ekonomiska stödet når fram till sin avsändare och används till det ämnade ändamålet.

Sponsring är inget nytt fenomen från vår sida, vi har under en längre tid haft som ambition att hjälpa till där vi har möjlighet att bidra – och sprida vår team spirit!

Det är ett ansvar att dra sitt strå till stacken för den som har möjlighet. Men det är också viktigt att veta att det ekonomiska stödet når fram till sin avsändare och används till det ämnade ändamålet. Genom att involvera oss i den mindre lokala föreningen får vi dessutom möjlighet att ta del av lagandan i klubben och få en närmare känsla för föreningen. Kriterier för sponsring från vår sida är att föreningen arbetar aktivt för en gemenskap och omtanke inom klubben. Varje enskild individ ska betraktas som en del av helheten och föreningen ska genomsyras av en ödmjuk laganda. Vi stöttar föreningar såsom:

•    Hyssna IF Fotbollsklubb med en blomstrande ungdomsverksamhet. Klubben fokuserar på evenemang såsom fotbollsskola och Fotbollens dag i syfte att stärka gemenskapen mellan medlemmar, aktiva och åskådare.

•    Tostareds IF Handbollsklubb i Mark vars ambition är att nå goda sportsliga resultat i en gemenskap som utvecklar oss som individer. I detta syfte anordnar klubben träningsläger, cuper och gemensamma sociala aktiviteter.

•    Hajoms IF Ungdomssatsande fotbollsförening. Ungdomsverksamheten bedrivs tillsammans med Björketorps IF under namnet Västra Mark. A-laget ligger för närvarande i division sex, förhoppningen är dock att snart ta steget tillbaka till femman.

•    IBK Göteborg Innebandyklubb, en sammanslagning av Björkekärrs IK och RBK Göteborg. Björkekärrs IK har en historia som en av Sveriges största ungdomsföreningar med stort engagemang i sociala frågor. Har framgångsrikt utvecklat barn och ungdomar både på och utanför planen.

•    Buy Aid Säljer i samarbete med humanitära organisationer produkter till företag och näringsverksamheter. 10 % av den insamlade nettoomsättningen doneras till ideella organisationer som arbetar för bättre förhållanden för sjuka och sexuellt exploaterade barn.

•    Frölunda Indians Göteborgs stolthet – hockeyklubben vars mål och inriktning är att genom fysisk aktivitet kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Klubben ser på den idrottsliga gemenskapen som ett internationellt kontaktmedel i syfte att respektera alla människors lika värde.

•    Marks GK Marks GK erbjuder medlemmar och gäster 27 inbjudande golfhål.  Klubben arbetar aktivt för att stärka och prioritera klubbkänslan. Medlemskommittén har ett mycket ambitiöst program för att stärka gemenskapen och introducera nya medlemmar i klubbens verksamheter.

Att placera sponsringen på lokal klubbnivå är ett aktivt val vi gör motiverat av omtanke och solidariska skäl. Vid sidan av lokala klubbar sponsrar vi Frölunda Hockey, något som också ger oss möjligheten att genomföra aktiviteter utanför konferensrummets fyra väggar. Vi stödjer även Marks GK i syfte att kunna anordna egna aktiviteter såsom golftävlingar. Dessutom sponsrar vi Hyssna Byalag med Conmore-accessoarer till lotterier och olika evenemang. Björketorps IF har sponsrats på ett liknande sätt. Tidigare år har vi sponsrat utdelning av reflexvästar och hjälmar till skolbarn genom Momenta. Vi sponsrar även våra medarbetare genom exempelvis anmälningsavgiften till Göteborgsvarvet och andra typer av tävlingar och evenemang.

För oss är ödmjukhet, omtanke och kamratskap avgörande faktorer i vårt eget lagbygge. Och vi vill givetvis bidra för att möjliggöra odling och spridning av vår technical team spirit.

Fler nyheter inom ämnet