[:sv]Scania[:]

08 sep 2016

[:sv]Conmores Stockholmskontor har varit med i sitt första stora projekt, och det är Scanias nya lastbil som vi har varit med och utvecklat.

[:sv]Conmores Stockholmskontor har varit med i sitt första stora projekt, och det är Scanias nya lastbil som vi har varit med och utvecklat.

Conmore har bland annat varit med i formgivning och kvalitén av synliga interiöra och exteriöra artiklar. Det innebar bl.a kvalitetssäkring hos både leverantörer och interna avdelningar. En annan del som Conmore var med och gjorde var att de var med och utvecklade hyttippning och styrsystem. Där konstruerades vi om fästen som skulle sitta på lastbilen och korrigerade geometriska/strukturella problem i området.

Scanias nya lastbil är deras största satsning på över tjugo år. Scania nya lastbil är bland annat mer miljövänlig och effektivare och på så sätt använder sig utav mindre bränsle. Detta har Scania gjort genom att man har optimerat drivlinan, vilket har lett till att den nya lastbilen sparar fem procent mer bränsle jämfört med tidigare generationer. Den nya lastbilen är också utformad så att den är mer krocksäker än tidigare generationer, detta har man gjort genom att de har konstruerat krockgardiner vid sidorutorna som fångar upp förare och passagerare om lastbilen skulle välta eller rulla runt.

Detta har varit ett intressant projekt som Conmore har varit delaktig i. Vi hoppas och tror på mer intressanta projekt för vårat Stockholmskontor i framtiden.

Om ni vill läsa mer om våra tjänster kan ni göra det här.

 [:]

Fler nyheter inom ämnet