Pressrelease: Conmore Ingenjörsbyrå AB tillskansar sig ytterligare spetskompetens

02 feb 2015

Pressmeddelande 2015-02-02 Conmore Ingenjörsbyrå AB har förvärvat Lexcon Engineering AB. Investeringen innebär att Conmore tillskansar sig ytterligare spetskompetens inom processindustri. Med förvärvet får Conmore ett lokalkontor i Helsingborg, vilket ökar närvaron och synligheten i Öresundsregionen. Conmore har sedan tidigare kontor i Göteborg, Stockholm och Hyssna.

Pressmeddelande 2015-02-02

Conmore_Lexcon

Conmore Ingenjörsbyrå AB har förvärvat Lexcon 
Engineering AB. Investeringen innebär att Conmore tillskansar sig ytterligare spetskompetens inom processindustri.

Med förvärvet får Conmore ett lokalkontor i Helsingborg, vilket ökar närvaron och synligheten i Öresundsregionen. Conmore har sedan tidigare kontor i Göteborg, Stockholm och Hyssna.

Det här innebär att vi kommer i framtiden utvecklas ytterligare inom processindustri och kärnkraftssektorn. Det ger en direkt kompetensökning men även på längre sikt då vi kommer kunna anställa fler på våra kontor i både Helsingborg och Mölndal. Det är bra för oss och har även en positiv lokal påverkan, säger Anders Svensson, delägare Conmore Ingenjörsbyrå AB.

Lexcon Engineering AB består för tillfället av två anställda, Tobias Lexholm och Mats Pålsson. De är specialister inom rör- och anläggningsprojekt med fokus på kärnkraftssektorn. De ser stora möjligheter i en gemensam framtid med Conmore:

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med våra nya kollegor i Conmore. Vi är övertygade om att den geografiska spridningen och företagens för varandra kompletterande kompetenser kommer ge våra kunder ett ökat mervärde. Detta i form av bredare kompetens och rätt kvalitet på våra tjänster. Samtidigt tror vi samgåendet ger goda förutsättningar för en tillväxt på personalsidan, säger Mats Pålsson, Lexcon Engineering AB.

Conmores verksamheten vilar på en värdegrund av fyra hörnstenar; omtanke, samverkan, trygghet och ansvar. Det utgör fundamentet till kundrelationer, uppdrag och medarbetare. Det är något som Lexcon Engineering AB kommer vara en bidragande del av.

Fakta Conmore Ingenjörsbyrå AB
Conmore grundades 1991 av Joakim Olsson och Anders Svensson. Företaget fokuserar på att skapa fungerande och innovativa tekniklösningar för deras uppdragsgivare och är verksamma inom fordons- och processindustrin. De erbjuder Projektledare, Uppdragsledare, Catia-konstruktörer, Pro/E-konstruktörer, Provningsingenjörer samt elmekanikkompetens. Conmore har idag närmare 100 anställda och omsätter cirka 70 miljoner kronor/år. Företaget finns i Göteborg, Stockholm, i Hyssna och nu även i Helsingborg.

Fakta Lexcon Engineering AB
Lexcon Engineering grundades 2005 och består av Tobias Lexholm och Mats Pålsson. Företaget är baserat i Löddeköping och fokuserar på rör- och anläggningsprojekt. De arbetar inte branschspecifikt men tyngdpunkten ligger på kärnkraftssektorn.

Kontaktuppgifter
Anders Svensson, delägare Conmore Ingenjörsbyrå AB
Tel.nr: 0320-205670. E-post: anders.svensson@conmore.se

Mats Pålsson, Delägare Lexcon Engineering AB
Tel.nr: 0732- 04 15 02 E-post: mats@lexcon.se

Fler nyheter inom ämnet