[:sv]Områdeschef blir teknisk projektledare[:]

02 nov 2023

[:sv]Bengt Hedbjörk var fram till april i år områdeschef inom el och mjukvara på Conmore. Nu har han dock bytt och sitter som konsult på uppdrag hos kund.

[:sv]Bengt Hedbjörk var fram till april i år områdeschef inom el och mjukvara på Conmore. Nu har han dock bytt och sitter som konsult på uppdrag hos kund.

Bengt hade en önskan att gå tillbaka till att vara teknisk projektledare som han trivdes väldigt bra med när han var anställd på Sony Mobile och Sony Ericsson under många år, och han ville även arbeta som projektledare inom fordonsbranschen.

Bengt har som konsult ett uppdrag på ”Measurement Tool Strategies & Support”, på Volvo Cars. Där jobbar han i ett team som tar hand om beställningar och underhåll av HIL-riggar (Hardware-in-the-Loop-simuleringsriggar). Volvos internkunder behöver simulera delar av bilarna för att kunna testa sin mjukvara i specifika datornoder utan att ha tillgång till provbilar. Totalt är det sju ingenjörer som agerar kontakt mellan internkunderna och leverantören av simuleringsutrustningarna.

Tillsammans med kunderna specificerar de hårdvaran som behövs i riggarna för att kunna testa det som kunderna vill. Bengt och hans kollegor hjälper också kunderna med att rita och ta fram kablage mellan HIL-riggarna och de datornoder kunderna jobbar med.

Bengt tycker att det är roligt att komma ut och jobba i projekt igen som han gjort under väldigt många år tidigare på bland annat Sony Mobile. Han får användning av sin långa projektledarerfarenhet på detta uppdrag, inte bara genom arbetet med HIL-riggarna utan också med att hjälpa teamet att arbeta effektivare genom att arbeta fram nya arbetsprocesser, rutiner, mallar etc.

Conmore tycker att det är viktigt att våra medarbetare får jobba med det som de vill. Bengt hade en önskan om att komma närmare tekniken och vi lyckades att hitta uppdrag som passade honom.

Conmore är det trygga konsultbolaget, ni kan se våra lediga tjänster här.[:]

Fler nyheter inom ämnet