Mässa i Halmstad

02 mar 2017

Vi har varit på många arbetsmarknadsmässor i vår, och vårens sista mässa var på högskolan i Halmstad.

Vi har varit på många arbetsmarknadsmässor i vår, och vårens sista mässa var på högskolan i Halmstad.

Vi har de senaste åren anställt studenter som har tagit examen ifrån högskolan i Halmstad så vi vet att man får en bra utbildning där. De som vi har anställt har varit både mekanister och personer med kunskap inom el och mjukvara. Det som framförallt är bra med studenter ifrån Halmstad är att de får goda kunskaper i Catia V5. Catia V5 är det CAD-verktyget som används i fordonsindustrin och att man har kunskap i det programmet är något som vi värdesätter högt. De får också en gedigen bakgrund inom mjukvaruutveckling på Högskolan i Halmstad som gör att de kan arbeta med det senaste inom det området, bland annat infotainment.

Arbetsmarknadsdagen i Halmstad är inte jättestor och man fick tid att prata ingående med varje student. Att mässan bara höll på i fem timmar gjorde att man verkligen hade energi under hela mässan. Det fanns bolag inom olika branscher på mässan och varje student var då mer pålästa om de företagen som de var intresserade av. Det var inte många konsultbolag, och därför fick vi prata med många ingenjörsstudenter som hade många frågor och funderingar om hur fordonsindustrin är och specifikt vad en konsult på Conmore gör. Vi träffade studenter som var intressanta för både vår mekanik och el/sw avdelning.

Det är alltid roligt att vara på arbetsmarknadsdagar. Det är ett bra tillfälle att visa upp Conmore som företag och knyta kontakt med framtidens ingenjörer.

Läs mer om Conmore här.

Fler nyheter inom ämnet