[:sv]Konferensresa 2018[:]

09 okt 2018

[:sv]Företagsutveckling, workshops och teambuilding-aktiviter blandat med sol, bad och guidade turer: Årets konferensresa till kuststaden Durrës i Albanien var en stor succé!

[:sv]Företagsutveckling, workshops och teambuilding-aktiviter blandat med sol, bad och guidade turer: Årets konferensresa till kuststaden Durrës i Albanien var en stor succé!

Albanien har av Vagabond blivit utsett till det hetaste landet att resa till i år och Conmore var inte sena att haka på trenden. Landet är fortfarande oupptäckt av många svenskar och resan dit blev därför väldigt uppskattad. Flyget ner tog ungefär två och en halv timme och vi landade runt lunchtid på Tiranas flygplats. Efter en snabb transfer checkade vi in på det nybyggda hotellet Fafa Grand Blue Resort – mitt på stranden och bara en mil utanför Durrës stad.

Workshop

En stor del av konferensresan hade vi workshop. Där fick våra anställda säga sitt vilket är av vikt för företagets utveckling och också bidrar till en delaktighet och gemenskap. Det arrangerades således olika stationer för att utveckla och diskutera Conmore. På en station fick våra anställda bidra med sina åsikter och erfarenheter vad Conmore gör bra, men också vad som kan göras bättre. På en annan station fick våra anställda fundera på vart de vill att Conmore är tio år fram i tiden och vad som behöver göras för att ta oss dit. Genom att lyssna på våra medarbetare lär vi oss mycket, och i ett blogginlägg nästa vecka berättar vi därför ännu mer om vår teambuilding.

En annan uppskattad aktivitet är den årliga gemensamma middagen där Conmoriterna får klä upp sig. I år serverades en delikat fyra rätters middag och ju senare på kvällen desto mer avslappnad stämning blev det. Bland annat bjöds det upp till albansk tåg-dans mellan huvudrätt och dessert.

Valbar aktivitet

Nytt för i år var också att de som ville hade möjlighet att välja till en aktivitet under några timmar. Vissa valde att paddla kajak, andra åkte till en vingård eller till den närliggande byn Kruja, och några valde helt enkelt att slappa i solstolarna på stranden vid hotellet. Under hela resan var det 25 grader varmt så det var helt fantastiskt att bara ligga vid stranden när man hörde att det var 10 grader och regn hemma i Sverige. Det anordnades också en rundtur i staden Durrës som har en lång historia med många gamla sevärdheter. Många viktiga platser förstördes dock i en jordbävning för 400 år sedan, men trots detta finns delar av historian kvar, bland annat Balkans största amfiteater.

Konferensresan är en höjdpunkt för många Conmoriter och vi tycker det är fantastiskt att vi kan erbjuda den till våra medarbetare, det är inte varje företag som kan det! Det är perfekt att kunna varva workshops med stadsutflykt, vinprovning och teambuilding. Resan bjöd på många skratt men också mycket bra feedback och viktiga diskussioner som vi tar med oss i utvecklingen av Conmore!

Bli en i laget och häng med på nästa år konferensresa. Kolla in våra lediga jobb för att se om det finns något jobb som passar just dig!

      

 [:]

Fler nyheter inom ämnet