[:sv]Intervju med VD[:]

25 jan 2018

[:sv]Vad har Conmores nya VD för tankar kring sin nya roll? Här nedan finns en intervju med Andreas Svensson där han svarar på frågor om hans bakgrund och vilka förväntningar han har som VD.

[:sv]Vad har Conmores nya VD för tankar kring sin nya roll? Här nedan finns en intervju med Andreas Svensson där han svarar på frågor om hans bakgrund och vilka förväntningar han har som VD.

Hur känns det att bli VD? Känns inspirerande med de utmaningar vi står inför med nya globala konkurrenter på marknaden, omställning av branschen där allt skall vara uppkopplat och när det ställs nya krav på oss som arbetsgivare med nya generationer som har andra förväntningar på oss som arbetsgivare. Det gäller att vi hela tiden är alerta, lyhörda och anpassar oss.

Hur skulle du vilja beskriva din utbildningsbakgrund och tidigare arbetslivserfarenhet? Jag har i grunden en civilingenjörsutbildning från Chalmers och har utöver det läst företagsekonomi på distans för att bredda mig. Jag började på Conmore efter examen från Chalmers i januari 2007, först i el-mek projektet och efter några månader kom jag in på interiör, Volvo Cars i en uppdragsledarroll. Hösten 2011 tog jag chansen att börja jobba som projektingenjör på Faurecia (en underleverantör inom interiör) på plats nere i Frankrike. En oerhört lärorik tid där jobbet pendlade mellan utvecklingskontoret utanför Paris, fabriken i Polen och Volvos monteringsfabrik i Gent. Det jag tog med mig förutom många nya vänner och kollegor var att som leverantör är du mer utsatt, det är hela tiden skarpt läge och du är ytterst ansvarig för att leveranser hålls och att inte stoppa produktion. Efter detta var jag tillbaka på Volvo Cars, först på specialprodukter och sen interiör igen. 2015 började jag heltid som gruppchef på Conmore med fokus på AB Volvo.

Vad är det som lockar med chefsrollen? Dels gillar jag att bidra till att medarbetare utvecklas och att träffa många nya blivande medarbetare och kunder. Jag gillar också att jag som chef inom Conmore har stor möjlighet att påverka företagets utveckling framåt.

Vad är planen/ mål för Conmore, hur ska Conmore lyckas nå dit? Vi ska fortsätta bygga på våra hörnstenar där vi tar ett stort ansvar och engagemang för våra medarbetare. Vi är en riktigt bra arbetsgivare, inte minst hör jag detta från Conmoriter som varit på andra ställen tidigare och vi har också sett det i Benifys undersökning där vi rankades som det företag som har bäst personalförmåner av alla små/medelstora bolag i hela Sverige. Det vi ska bli bättre på är att nå ut med vårt budskap och att vi behöver bygga vidare på vårt varumärke, vad vi står för och att vi genom detta lockar nya drivna, engagerade ingenjörer till Conmore.

Hur kommer ditt ledarskap vara jämfört med Anders och Joakim? Kommer det att vara någon skillnad för våra anställda? Mitt ledarskap bygger på att jag är inkluderande och har en öppen dialog med min ledningsgrupp där alla får framföra sin åsikt samtidigt som jag aktivt kommer vara med i det dagliga arbetet och ibland borra mig ned i detaljer tillsammans med dem. Jag är resultatorienterad och kommer följa upp hur vi taktar mot mål på regelbunden basis. Samtidigt kommer jag ha täta 1-1 möten med medarbetare för att ha koll på hur de mår, hur arbetsbelastningen är och även bolla idéer och utmana dem för att utveckla Conmore, både företaget och vårt affärstänk för att bli en ännu attraktivare arbetsgivare och leverantör.

Ni kan se våra lediga tjänster här.[:]

Fler nyheter inom ämnet