[:sv]Ingenjörers framtid[:]

21 jul 2023

[:sv]För att vår framtid skall utvecklas och bli så bra som vi har tänkt är det på grund av ingenjörer. Av vår utveckling och teknik är mycket baserat på ingenjörskonst.

[:sv]För att vår framtid skall utvecklas och bli så bra som vi har tänkt är det på grund av ingenjörer. Av vår utveckling och teknik är mycket baserat på ingenjörskonst.

Vikten av ingenjörer i vårt framtida samhälle är enorm. Vi kommer inte att kunna utveckla våra bilar eller andra fordon om det inte vore för ingenjörerna. Vårat samhälle idag bygger mycket på vad ingenjörerna har åstadkommit vilket bland annat är våra fordon samt vår infrastruktur. Det gäller för ingenjörer att använda sin kunskap på rätt sätt så att de gynnar både människan och samhället. Det kan till exempel vara att jobba med att konstruera nya bilar som klarar både miljökrav och som är ergonomiskt utformade för oss människor.

Nästan allt som har med teknik att göra har konstruerats av ingenjörer, och i takt med att vårat samhälle går mot mer tekniska saker så kommer ingenjörers påverkan i vårat samhälle bli större. Tekniska lösningar behövs överallt i samhället och därför arbetar ingenjörer i alla branscher. Ingenjörer arbetar inom små och stora företag, vid myndigheter och som företagare. Många ingenjörer arbetar som konsult på konsultföretag. Att jobba som konsult innebär att tillfälligt erbjuda sina tjänster till andra företag som saknar denna kompetens med kvalificerade arbetsuppgifter.

Behovet av ingenjörer är stort och det är lätt att få jobb om du har en ingenjörsexamen. Upp till 98 procent av alla som avslutar sin utbildning får jobb och allt tyder på att både nyexaminerade och erfarna ingenjörer kommer kunna fortsätta välja och vraka bland olika, spännande jobb. Prognosen är att det kommer att saknas 50 000 ingenjörer år 2030.

Om ni vill läsa mer om Conmore kan ni göra det här.

 [:]

Fler nyheter inom ämnet