[:sv]Ingenjör[:]

03 aug 2016

[:sv]Conmore gör produktutveckling av många saker i olika branscher. Dock är Conmores huvudområden främst inom fordon och processindustrin.

[:sv]Conmore gör produktutveckling av många saker i olika branscher. Dock är Conmores huvudområden främst inom fordon och processindustrin.

Att vara ingenjör är inte att ha ett specifikt yrke utan att ha teoretiska tekniska och naturvetenskapliga kunskaper inom ett område. En ingenjörsutbildning ger framförallt kunskaper inom matematik, problemlösning och logiskt tänkande. Stor del av jobbet handlar om att samarbete med kollegor, kunder, entreprenörer och andra företag, myndigheter med flera. Med teoretiska tekniska kunskaper arbetar ingenjörer med att hitta lösningar för människor men framförallt med människor.

Många ingenjörer arbetar i projektform där ingenjören också kan vara projektledare. Projektledare planerar och samordnar projekt mot önskat mål, arbeta för att tidsplanen ska hålla och samverkar internt och externt. Inom olika branscher och företag används olika benämningar på roller som ingenjörer arbetar i, några vanliga roller är: konstruktören som tar fram och utvecklar produkter, produktionsingenjören som söker lösningar som på olika sätt effektiviserar produktionskedjan, utvecklingsingenjören som arbetar med att säkerställa att produkterna utvecklas efter de krav som ställs.

Våra ingenjörer har olika mycket erfarenhet från verktygen som vi jobbar med, men de flesta började arbeta i CAD-verktyget Catia V5. Catia V5 används i konstruktionsarbete inom fordonsindustrin, bland annat Volvo. Inom processindustrin används först och främst CAD-verktyget Inventor.

Om ni vill läsa mer om oss kan ni göra det här.[:]

Fler nyheter inom ämnet