Gåva till SOS Barnbyar

07 jul 2016

SOS Barnbyar är världens största organisation som tar hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem ett hem, en familj och utbildning.

SOS Barnbyar är världens största organisation som tar hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem ett hem, en familj och utbildning.

Då Conmore i år fyller 25 år så har ledningen beslutat att ge SOS Barnbyar 25 000 kr. Det är en organisation som har liknande värdegrund som Conmore med ansvar, trygghet, samverkan och omtanke. Conmore valde att ge pengarna till SOS Barnbyars långsiktiga arbete. Då används pengarna inom hela SOS Barnbyars verksamhet. Pengarna används till de som behöver det mest just nu, vilket kan vara allt ifrån barn i Kambodja som inte kan gå i skolan till barnarbete i Bolivia.

Att ha en dörr att stänga om sig, och en plats att kalla hem är något vi tar för givet, men som miljontals barn över hela världen saknar. SOS Barnbyar är en internationell välgörenhetsorganisation som riktar sig till föräldralösa, övergivna och på andra sätt utsatta barn över hela världen. Kärnan i verksamheten är de så kallade barnbyarna, som utgår från en familjemodell där föräldralösa barn och anställda barnbymammor bor tillsammans i egna hem tills barnen är redo att flytta hemifrån. Organisationen bedriver också ungdomsboenden, skolor, vårdinrättningar och social verksamhet där målet är att stödja utsatta familjer och på så sätt motverka att familjer splittras och barn överges.

Alla barn har det tyvärr inte lika bra som vi har det i Sverige. Många barn runtom i världen är föräldralösa och har inte möjlighet till att bland annat kunna gå i skola. Barnen är våran framtid och vi måste ta bättre hand om barn i utsatta länder. Detta kan bland annat innebära att man som gåvogivare ger pengar till SOS Barnbyars långsiktiga arbete och SOS Barnbyar väljer då ut de som är i mest behov av pengarna.

Om ni vill läsa mer om Conmore kan ni göra det här.

 

Fler nyheter inom ämnet