Individen i fokus och delat ledarskap är Conmores framgångsrecept

17 okt 2012

100% tillväxt och dubblering av personal genom delat ledarskap. Mänskligt fokus och delat styre bakom Conmores framgångssaga  Conmores omsättning har stigit med över 100% och antalet anställda har dubblerats på tre år. Ökningen är bara grädden på moset. Med snart 100 medarbetare kan grundarna och ledarna Joakim Olsson och Anders Svensson efter 20 år se på sitt livsverk som en lång framgångssaga. Receptet tillskriver de ett delat ledarskap och fokus på att samtliga anställda ska trivas på jobbet.   

100% tillväxt och dubblering av personal genom delat ledarskap. Mänskligt fokus och delat styre bakom Conmores framgångssaga  Conmores omsättning har stigit med över 100% och antalet anställda har dubblerats på tre år. Ökningen är bara grädden på moset. Med snart 100 medarbetare kan grundarna och ledarna Joakim Olsson och Anders Svensson efter 20 år se på sitt livsverk som en lång framgångssaga. Receptet tillskriver de ett delat ledarskap och fokus på att samtliga anställda ska trivas på jobbet.    Delat ledarskap framtidens ledarskap – prestigelöst och dubbelt så effektivt Conmore Ingenjörsbyrå har i över 20 år erbjudit konsultation inom konstruktion, provning och teknisk projektledning. Uppdragsgivarna återfinns inom industrin samt dess system- och underleverantörer. Med närmare 100 anställda kräver det tid och arbete att bry sig om varje enskild individ. Något som underlättas av att man delar ledarposten. Joakim Olsson och Anders Svensson har tagit besluten i Conmore tillsammans sedan starten 1991. – Vi är övertygade om att samledarskapet är framtidens ledarskap med sin prestigelöshet och kritiska reflektion ledarna sinsemellan. Det gynnar såväl organisationen som medarbetare med mod, glädje och styrka som positiva effekter. Att vara två är en stor tillgång för att odla en positiv laganda med nära kommunikation i varje led inom ett företag. Det är dessutom en trygghet vid beslutsfattning och resonemang kring vad som är rätt riktning för Conmore i specifika frågor, säger Joakim Olsson, grundare och ägare av Conmore Ingenjörsbyrå Mänskligt fokus på ett gott arbetsliv i en teknisk bransch Conmore har vuxit stadigt sedan starten, både i omsättning och personal. Få medarbetare lämnar företaget, man närmar sig 100 anställda och har bara sedan 2009 ökat från 35 mkr till 70 mkr i omsättning – en ökning på 100%.  Ökningen kopplar Joakim och Anders samman med företagets genomgående mänskliga fokus. Lagandan och vikten av att odla en familjär känsla har varit ständigt aktuell sedan starten. Vi arbetar aktivt med att göra Conmore till en intressant och attraktiv arbetsplats för våra medarbetare – både nuvarande, potentiella och tidigare anställda. Vi verkar i en teknisk värld och för oss är det viktigt att plocka fram ett mer mänskligt fokus. En välmående personal är en absolut förutsättning för att verksamheten ska kunna utvecklas. Att vi växer ser vi som ett tecken på att vi lyckats, säger Anders Svensson, grundare och ägare av Conmore Ingenjörsbyrå.

joakim-olsson-anders-svensson-conmore-delat-ledarskap1

Lagandan och den familjära känslan är viktig på Conmore anser Joakim och Anders.

Läs mer om Anders och Joakim på Conmores blogg >> https://conmore.se//blogg/employer-branding/ Mer om delat ledarskap på Conmores hemsida >> https://conmore.se//om-oss/delat-ledarskap/ Om Conmore Conmore grundades 1991 av Joakim Olsson och Anders Svensson. Företaget fokuserar på att skapa fungerande och innovativa tekniklösningar för deras uppdragsgivare och är verksamma inom fordons- och processindustrin. De erbjuder Projektledare, Uppdragsledare, Catia-konstruktörer, Pro/E-konstruktörer samt Provningsingenjörer. Conmore har idag närmare 100 anställda och omsätter cirka 70 miljoner kronor/år. Företaget finns i Göteborg samt i Hyssna. Kontaktuppgifter VD Joakim Olsson, Tel.nr. 0320-205671, E-post: joakim.olsson@conmore.se Anders Svensson, Tel.nr. 0320-205670. E-post: anders.svensson@conmore.se

Fler nyheter inom ämnet