Examensarbete

21 jun 2018

Den här våren har flera studenter skrivit sina examensarbeten hos oss på Conmore! Ett av arbetena har utförts av Chalmers-studenterna Thea och Rebecka som läser sista året på Design och Produktutveckling.

Den här våren har flera studenter skrivit sina examensarbeten hos oss på Conmore! Ett av arbetena har utförts av Chalmers-studenterna Thea och Rebecka som läser sista året på Design och Produktutveckling. På uppdrag av Conmore har de tagit fram ett förslag på hur en app skulle se ut för att underlätta intern kommunikation mellan anställda. Appens syfte är att främja känslan av gemenskap och möjligheten att dela kunskaper inom företaget.

Examensarbete

Apputvecklingen skedde med metoden co-design som innebär att framtida användare varit med och påverkat designen för att den ska bli så användarvänlig som möjligt. Tillsammans med Conmores anställda arbetade Thea och Rebecka först fram en kravspecifikation och diskuterade vilka funktioner appen skulle ha, och därefter visualiserades den. Tre huvudområden identifierades och i appen skulle kommunikation kunna ske smidigt, nyheter kunna spridas och kompetenser delas. Nästa steg att bygga appen och kanske är det ett examensarbete som just du vill göra nästa år?

Det här året har varit första gången som Conmore haft studenter som utfört examensarbeten hos oss! Det är roligt att se att vi kan ta fram intressanta projekt till studenter som gör sina examensarbeten!

 

Här är Thea och Rebecka på bild tillsammans med Malin Hage som är gruppchef på Conmore.

Är du intresserad av att göra examensarbete hos oss, kontakta då någon av våra gruppchefer!

Fler nyheter inom ämnet