[:sv]Elmia 2016[:]

17 nov 2016

[:sv]En mässa som Conmore varit med på i två år nu är Elmia Subcontractor. Denna mässa hålls i Jönköping under fyra dagar.

[:sv]En mässa som Conmore varit med på i två år nu är Elmia Subcontractor. Denna mässa hålls i Jönköping under fyra dagar.

I år var det 13 023 besökare under de fyra dagar som mässan var öppen. Det som är intressant på en sådan här mässa är att man ser hur bra och utvecklat Sverige är. Man får upp ögonen för produkter och leverantörer som man trodde inte fanns i Sverige. Vi ville prata med de flesta som gick förbi våran monter och inte alla utställare vill det. Detta var något som framförallt studenter tyckte var roligt då många utställare fokuserar så mycket på affärer att de inte vill ha dit studenter som de vet inte kommer att generera några affärer. Studenterna frågade bland annat om vilka skolor som vi rekommenderade för att bli en bra konstruktör samt vilka inriktningar vi föredrog.

Eftersom vi hade erfarenhet av mässan från förra året så visste vi vad som skulle ske och hur man skulle ta hand om eventuella problem. Även om vi inte fick några affärer på plats så fick vi in många intressanta leads som kan leda till någon affär i framtiden. Vi fick även tag på testprover av bland annat skumgummi som våra konstruktörer kan använda sig utav när de bestämmer vilken sorts material de skall ha till vissa konstruktioner, detta är framförallt viktigt för våra mindre erfarna konstruktörer. Det fanns besökare som kände igen oss från förra året, och det fanns också personer som visste vilka vi var eftersom vi har jobbat med den svenska sportbilen Indigo 3000R.

Även om vi inte fick några affärer på plats så fick många upp ögonen för vad Conmore gör och vad vi kan. Det kanske även blir så att vi får in några affärer, men detta är något som tar tid och det vet vi först om några månader.

Om ni vill läsa mer om vår produktutveckling tryck då här.

 [:]

Fler nyheter inom ämnet