[:sv]Conmorit på Zenuity[:]

29 jun 2017

[:sv]Zenuity är ett bolag som har stort fokus på mjukvara, mer precist är det säkerhet och autonoma fordon. Vi har just nu en Conmorit som arbetar hos dem.

[:sv]Zenuity är ett bolag som har stort fokus på mjukvara, mer precist är det säkerhet och autonoma fordon. Vi har just nu en Conmorit som arbetar hos dem.

Zenuity är Volvo Cars och Autolivs gemensamma utvecklingsbolag för självkörande bilar och det startades tidigare i våras. Målet är att bli en av marknadsledarna för mjukvara i bilar, och därför är de största konkurrenterna Apple och Google. Zenuity ska utveckla förarassisterande teknik och system för självkörande bilar. Zenuity har kontor i Sverige, Tyskland och i USA och företaget sysselsätter idag runt 400 personer.

Milan Petrovic är Conmoriten som arbetar på Zenuity. Han arbetar som testare och med förarassisterande teknik. Milan jobbar på Drive Me projektet, det är projektet där man skall ha 100 autonoma bilar i Göteborgstrafiken i slutet av detta år. Milan har gjort så pass bra jobb att han även har blivit scrum master på den avdelning där han arbetar. En scrum master ansvarar för att teamet fungerar och är produktivt. Den har en coachande funktion och ska se till att teamet har rätt förutsättningar att arbeta i rätt riktning och leverera värde.

Vi hoppas att fler Conmoriter kommer att jobba på detta intressanta bolag i framtiden. Netgroup Engineering har precis tecknat ett ramavtal vilket kommer att göra det enklare att få in mer Conmoriter till Zenuity.

Är ni intresserade av att jobba med liknande uppgifter som Milan är ni välkomna att kontakta våran områdeschef för el och mjukvara Fredrik Hansson, hans mailadress är fredrik.hansson@conmore.se , telefonnummer: 0707-51 14 72.

Milan milan2[:]

Fler nyheter inom ämnet