Conmorit på VM

21 sep 2017

Fredrik Roxvall har arbetat på Conmore sen 2014, parallellt med sitt jobb hos oss är han också en framgångsrik surfare i stand up paddleboard. I september så åkte han till Danmark med det svenska landslaget för att delta i VM, här kommer hans rapport ifrån mästerskapet.

Fredrik Roxvall har arbetat på Conmore sen 2014, parallellt med sitt jobb hos oss är han också en framgångsrik surfare i stand up paddleboard. I september så åkte han till Danmark med det svenska landslaget för att delta i VM, här kommer hans rapport ifrån mästerskapet.

Conmore sponsrar även i år det svenska landslaget i stand up paddleboard, vilket vi tackar enormt mycket för. För första gången kördes alltså VM i Europa och det var Danmark som fick äran 1-10 september. För första gången var det också lika många platser tilldelade till damerna som herrarna. Tidigare år har det varit 2st herrar och en dam i varje disciplin, men i takt med att sporten vuxit och damerna nu nått en jämn, hög nivå var det alltså dags att ändra på detta. Detta fick stående ovationer när dom deklarerade ut det för publiken vid invigningen.

Det hela började i Köpenhamn där invigning, långdistans- och sprintrace ägde rum på kanalen framför operan. Det var första gången ett sånt här mästerskap ägde rum i en storstad och det märkes genom att det var mycket mer folk än tidigare år och kollade, bland annat delar av den danska kungafamiljen. Efter tävlingarna i Köpenhamn flyttades hela arrangemanget över till Jyllands västkust och Norre Vorupør där Surf, Technical Race och stafett genomfördes. Själv fick jag bara 15 minutes of Fame när jag fick möta regerande världsmästaren Zane Schweitzer från Hawaii i första omgången och åkte på däng, dock ändå häftigt att ha kört ett heat mot honom. Resten av veckan fick jag istället ägna åt att coacha mina landslagskollegor och agera board caddy vid technical racet.

Efter denna personliga reflektion lämnar Fredrik det skrivna ordet till landslagskapten Patrick Boyum som formulerade sig väldigt fint om den svenska insatsen i detta mästerskap:

The competition is officialy closed. ISA’s president Fernando Aguerres ord stannar kvar i mitt huvud långt efter att avslutningsceremonin är avklarad. Jag håller mig kvar vid tävlingsområdet i Vorupør och låter de sista intrycken av Thy, Vesterhavet och VM sjunka in. Intryck som jag kommer att ha med mig resten av livet. För min del var det mitt femte internationella mästerskap men det första världsmästerskapet som förbundskapten.

Jag hade höga förväntningar på det svenska teamet. Både vad gäller prestation och sammanhållning. Och mina förväntningar infriades. Team Sweden är välkänt bland de andra lagen. Vi är respekterade. Både som atleter och som lagkamrater. Vår sammanhållning och teamkänsla är så stark att man kan ta på den och den uppmärksammas ständigt av de andra teamen, kommentatorerna och mediapersonalen.

Resultatmässigt står vi oss bra i den internationella konkurrensen. I år slutade Sverige på en trettondeplats bland fyrtiotvå nationer. Bakom oss har vi stora nationer som England, Kanada och Spanien.

Vi tar med oss en stor portion förstärkt självkänsla och massvis med erfarenhet hem. Självkänsla och erfarenhet som ska ta oss ännu längre nästa år.

Jag vill rikta ett stort tack till lagets sponsorer, våra förbund och fans. Utan ert stöd och support hade vi inte nått dit vi gör. Jag vill också tacka mina atleter Andreas Svensson, Anders Jönsson Axel Bergsten, Erik Tehler, Jon Hjertström, Urban Åkesson, Fredrik Roxvall, Ulrik Kursten, Maya Persson, Margareta Engström, Neith Åstradsson, Sofie Simonsson och Linn Birnbo. Det är ett privilegium att få jobba med er, ni är asgrymma!

Till sist måste hatten av till våra danska vänner som tillsammans med ISA har levererat ett helt otroligt event av bästa klass.

Mange tak Danmark vi ses igen

Fredrik har även gjort en video ifrån VM:et, det kan ni se här.

Conmore är den trygga konsultfirman och har enbart fasta löner och fasta anställningar, vill ni söka jobba hos oss kan ni göra det här.

Roxie Surf Roxvall SUP

Fler nyheter inom ämnet