Conmore med och utvecklar polisbil

20 apr 2017

Den nya svenska polisbilen har fått det högsta betyget någonsin vad gäller polisbilar och vi, Conmore har varit med i utvecklingen! De nya polisbilarna är byggt på Volvo V90 modell.

Den nya svenska polisbilen har fått det högsta betyget någonsin vad gäller polisbilar och vi, Conmore har varit med i utvecklingen! De nya polisbilarna är byggt på Volvo V90 modell.

När en vanlig bil konverteras till en polisbil, tillkommer mer specifikationer ifrån kund Conmore har varit med och utvecklat delar av den nya polisbilen. Vi haft två Conmoreiter på detta projekt. De har bland annat adapterat ett elvärmar/batteriladdarsystem för denna vagn, men också justerat ny konsol och andra monteringsdetaljer baserat på fabriksberednings önskemål.

En polisbil har andra krav och egenskaper än en vanlig personbil. Visste ni att som utryckningsfordon bär varje polisbil på cirka 385 kilo utrustning. Med fyra personer i bilen närmar sig man max lastvikt för bilen. För att bibehålla trygga köregenskaper måste hjulupphängning, däck, bromsar och annat anpassas. Chassit är därför extra kraftigt och bilen är utrustad med all den utrustning som polisen måste ha. Däck och fälgar testas hårdare och mer utmanande. Den ska till exempel klara att hantera trottoarkanter som forceras i hög hastighet.

Den nya polisbilen har fått det högsta betyget någonsin vad gäller polisbilar. Efter omfattande tester där prov av bromsar, kon-bana, undanmanöverprov, broms med undanmanöver och simulerad utryckningskörning där bilen körs i hastigheter upp till 220 km/h ingår fick Volvo V90 Polisbil totaltbetyget 9,2 av 10 möjliga. Det testmoment som imponerade mest på polisen, trots att det utfördes i nollgradigt väder med ömsom halka och ömsom väta på banan, var den simulerade testutryckningen.

Den nya polisbilen har fått bra betyg ifrån poliser som kört den. Conmore är stolta över att kunna bidra med vår expertis och att vi är med och bidrar till att Sveriges poliser med hjälp av den nya bilen kan bli effektivare i sitt arbete.

Om ni vill kontakta oss tryck här.

Fler nyheter inom ämnet