Conmore sponsrar Ingenjörer utan Gränser

29 jan 2019

Efter initiativ av våra medarbetare Anna Lindgren och Malin Carlsson har Conmore inlett ett samarbete med Ingenjörer utan gränser. Här berättar dem mer om initiativet.

Efter initiativ av våra medarbetare Anna Lindgren och Malin Carlsson har Conmore inlett ett samarbete med Ingenjörer utan gränser. Här berättar dem mer om initiativet.

Vad innebär det att Conmore kommer sponsra och samarbeta med Ingenjörer utan gränser (Engineers Without Borders – EWB)?
– Vi tycker det är viktigt att kunna hjälpa till om man har möjlighet till det, säger Malin. För oss är viktigt att arbeta hos en arbetsgivare som bidrar till en bättre värld och tar ett socialt ansvar. Vi vill vara stolta över vad Conmore gör för våra medmänniskor och kunna vara stolta Conmoriter. En del av Conmores värdegrund är Omtanke och genom att inleda detta samarbete visar Conmore att det inte är bara är omtanke för de anställda, utan också omtanke för en hel värld som är viktigt. Alla har det tyvärr inte lika bra som vi har det och därför är det viktigt att ta chansen att förändra.

Vad bidrar samarbetet till?
– Genom att Conmore sponsrar och engagerar sig i EWB så tror vi detta kommer motivera anställda till att stanna kvar inom företaget samt locka unga nya arbetssökande. Vi tror att samarbetet kommer att göra Conmore till en mer attraktivare arbetsgivare, speciellt för generation Y. Denna generation värdesätter en arbetsgivare som är meningsfull och stimulerande, har en bra image och vill vara stolta över sin arbetsgivare. Generation Y är också väldigt miljömedvetna och värderingsstyrda och har därmed ett intresse för volontärarbete såsom EWB.

Hur kommer processen att gå till?
– Det första steget var att gå in och bli sponsorer, men vi vill att Conmore ska göra mer än så, berättar Anna och Malin. Nästa steg är att bygga upp ett samarbete mellan EWB och Conmore. Vi håller redan på att planera vårt första event vilket blir en Case-kväll för de studenter som engagerar sig inom EWB, men vi ser också att Conmore senare kan stötta med att handleda examensarbete inom EWB’s projekt. Om intresse finns ser vi att Conmore i framtiden också kan starta upp en egen projektgrupp med anställda.

Vad har ni för tidigare erfarenheter av ingenjörer utan gränser?
– Vi fick första kontakten med EWB genom våra universitet (Lund & Linköping) där de hade en del föredrag och lunchföreläsningar, berättar Anna och Malin. Det blev inte förrän vi kom ut till arbetslivet som vi valde att engagera oss och då göra det via Conmore. Malin har dock volontärarbetat i både Ghana och Indien. I Ghana jobbade hon på ett barnhem samt samlade in pengar hemma i Sverige vilket resulterade i att de kunde bygga ett pumphus på barnhemmet. I Indien arbetade hon på en skola i slummen där hon var med och undervisade och supporterade med det engelska språket.

Vad kommer vi att se av samarbetet de kommande veckorna?
– Vi ser framemot att ha vårt första event (en casekväll) nu under våren tillsammans med EWG och studenter på Chalmers. Vi hoppas att samarbetet med EWB ska bli långvarigt och att alla Conmoriter uppskattar initiativet.

Vill ni jobba på ett företag som värnar om alla individer? Kolla in våra lediga tjänster här.

Fler nyheter inom ämnet