Conmore på Stora Ba(r)ndagen 2017

26 sep 2023

Stora Ba(r)ndagen arrangeras årligen för de barn som inte har det så lätt i livet. Barn som bland annat har cancer, diabetes och varit med om svåra olyckor som gör att de sitter i rullstol eller går på kryckor. Stora Ba(r)ndagen arrangeras av Racing Rascals i Tierp och har gjort så i många år.

Stora Ba(r)ndagen arrangeras årligen för de barn som inte har det så lätt i livet. Barn som bland annat har cancer, diabetes och varit med om svåra olyckor som gör att de sitter i rullstol eller går på kryckor. Stora Ba(r)ndagen arrangeras av Racing Rascals i Tierp och har gjort så i många år.

Conmore-anställde uppdragsledaren Jacob Langer har ett extremt stort intresse för bilar och har varit med i många år på Ba(r)ndagen för att förgylla barns liv om än för en dag. Här kommer hans rapport ifrån eventet:

Jag tog med mig min Porsche 991 993 Carrera till årets finaste evenemang för den andas old school, låter högt och går faktiskt helt OK för att vara en 23 år gammal bil. Jag kollade med Conmores ägare Joakim och Anders av en ren händelse om vi skulle sätta lite Conmore-logotyper på bilen och det slutade med att de sponsrade hela deltagandet för min och barnens del.

Den stora dagen kommen och alla deltagare var instruerade att gömma bilarna bakom arenan innan familjerna anlände. Varje år ”lurar” vi barnen att det blivit missförstånd med sportbilsägarna och det således inte kommer några fräcka bilar, endast någon polisbil hade hunnit anlända. Sedan startar alla deltagare sina motorer och varvar friskt och en efter en kör de in på raksträckan vid läktarna där familjerna sitter. Man kan se hur barnen lyser upp när de ser bilarna komma.

Sen är det full fart, barnen och dess familjer får hugga tag i vilken bil de vill och hoppa in och åka. Många barn är lite blyga först så det kräver att vi förare bjuder in dem att åka en sväng. Nästan varje sportbilsmärke fanns representerat, Ferrari, Lamborghini, Porsche, McLaren med mera.

Bland barnen fanns en ung kille som berättade för mig att han längtat extremt mycket efter just denna dag och att bara så sent som veckan innan låg inne på sjukhus. Han har diabetes och han tyckte att han lyckats leva ett rätt så normalt liv, men sjukhusvistelsen var oundviklig när han en morgon inte vaknade. Det gick som tur var bra men bara berättelsen gav mig obehagsrysningar och där satt han i min bil och berättade som om det vore helt normalt.

Efter varje åktur var dock oron för barnen och familjerna nästan som bortblåst då de haft så kul – oavsett vem de åkte med och mot slutet av dagen gick det nästan inte att se vilka barn som är sjuka för att deras ansikten sken som en sol.

På kvällen var det som tidigare år en välgörenhetsauktion där de lyckades få in över en miljon kronor, pengarna gick till Cancerrehabfonden.

En fantastisk helg med ett fantastisk slut. Självklart är Conmore med och sponsrar ett evenemang som detta för att se till att familjer med sjuka och skadade barn får en minnesvärd dag.

Conmore är det trygga konsultbolaget, vill ni läsa mer om oss kan ni göra det här.

Fler nyheter inom ämnet