[:sv]Conmore fick fin-besök[:]

17 dec 2015

[:sv]I fredags fick vi besök på Conmore. Nästan helt ljudlöst glider den in på vår parkering, nya ”Electric Hybrid Bus” från Volvo. En projektgrupp sammansatt av Volvo GTT Powertrain samt Volvo Bussar, kom till oss för att diskutera hur projektet med den nya vagnen gått och vilka utmaningar man står inför.

[:sv]I fredags fick vi besök på Conmore. Nästan helt ljudlöst glider den in på vår parkering, nya ”Electric Hybrid Bus” från Volvo.

En projektgrupp sammansatt av Volvo GTT Powertrain samt Volvo Bussar, kom till oss för att diskutera hur projektet med den nya vagnen gått och vilka utmaningar man står inför.

Electric Hybrid bus, drivs i första hand helt elektriskt, men tar hjälp av en Dieselmotor för att inte ha en begränsad körsträcka. Skillnaden mellan en vanlig Hybrid och en Electric Hybrid är att man snabbladdar batteriet på ändstationerna. Det ger möjligheten till att köra en väldigt stor andel helt elektriskt. Det är inte bara minskade driftskostnader som förbättras. Minst lika viktigt är att få ner ljudnivåerna i innerstaden.

Bussen kan bl.a. ses i drift eller provåkas i Göteborg på linje 55, och var också en del av Volvos marknadsföring kring Volvo Ocean Race.

Vad som var extra kul var möjligheten att få titta närmare på vad ingenjörerna arbetat med den senaste tiden. Conmore har konstruktörer, provare och projektledare som på olika sätt varit med och tagit fram system och komponenter på bussen.

Vi tackar för besöket och önskar lycka till med fortsättningen av projektet.

Buss2buss1

Vill ni komma i kontakt med någon på Conmore klicka då här.[:]

Fler nyheter inom ämnet