Anställd efter mässa

28 nov 2019

Vi är med och ställer ut på flera arbetsmarknadsmässor runtom i landet och får träffa många intressanta studenter som så småningom blir anställda hos oss.

Vi är med och ställer ut på flera arbetsmarknadsmässor runtom i landet och får träffa många intressanta studenter som så småningom blir anställda hos oss.

En person som vi har anställt efter en mässa är vår medarbetare Simon Paulsson. Första gången vi träffade Simon var på Arkad i Lund förra året och vi föll för honom direkt. Förutom att han har en intressant profil och bakgrund så är han väldigt social och framåt vilket är viktigt inom konsultbranschen.

Simon studerade Teknisk Fysik på Lunds Tekniska Högskola. Det är en bred utbildning som ger en stabil grund att stå på, detta genom ett djup i matematik och bredd i fysik. Under de sista två åren väljs sedan specialinriktning, i Simons fall blev det reglerteknik. Förutom att läsa vanlig reglerteknik om hur exempelvis en insignal styr en utsignal, har Simon till exempel läst flervariabel reglering och olinjär reglering, som båda är något av en utvidgning av grundkunskaperna med fokus på mer komplexa system som ska regleras.

Med tanke på Simons bakgrund var det inte svårt att hitta ett uppdrag till honom. Just nu sitter han i en grupp som agerar som supportfunktion åt Volvo Cars. Gruppens uppgift är att kommunicera hur signaler ska se ut i bilen, mellan underleverantör och Volvo. Mer tekniskt kan det förklaras som att de exporterar en databas som de sedan kombinerar med en annan. Resultatet skickar de sedan till en underleverantör så att de kan skapa mjukvara till datorn som levereras till Volvo.

Vill du arbeta på ett företag där medarbetarna är i centrum? Kolla in våra lediga tjänster.

Fler nyheter inom ämnet