6 tips för att minska stress

05 sep 2019

”Jag är så trött hela tiden”.Idag lever vi i en alltmer stressad värld där människor blir utbrända och balans i livet tycks allt svårare att nå. Hur hanterar du stress i vanliga fall? På Conmore vill vi att våra medarbetare ska må bra och känna att bra balans i livet inte är så långt borta. Här är våra bästa tips för att minska stress och ha bättre balans i livet.

”Jag är så trött hela tiden”.
Idag lever vi i en alltmer stressad värld där människor blir utbrända och balans i livet tycks allt svårare att nå. Hur hanterar du stress i vanliga fall? På Conmore vill vi att våra medarbetare ska må bra och känna att bra balans i livet inte är så långt borta. Här är våra bästa tips för att minska stress och ha bättre balans i livet.

 1. Ta inte med dig jobbet hem
  Försök att koppla bort jobbet så mycket som det går när du är hemma. Undvik till exempel att kolla mejlen och om du kan, stäng av aviseringar!
 2. Rör på dig!
  Den bästa medicinen mot stress är att röra på sig. Det frigör endorfiner som gör att du känner dig mindre stressad efteråt.
 3. Utnyttja flextid
  Det passar inte alla att jobba 7-16. Anpassa när du börjar och slutar på jobbet efter aktiviteter du mår bra av eller för dina barn genom att använda flextiden.
 4. Se till att ha tydlig struktur
  Många gånger kan stressen förhindras genom att vara mer förutseende och strukturerad i sin vardag. Se till att lägga in en timma för bara dig i kalendern en bestämd tid varje vecka. Under den timmen går du igenom vad som måste göras de kommande dagarna och du tänker igenom sakerna och prioriterar dem.
 5. Våga säga nej
  Vi svenskar har ibland svårt att säga nej vilket medför att vi lätt får mer att göra än vad vi klarar av – även om vi tycker det vi gör är kul. Du behöver inte vara alla till lags hela tiden, viktigaste är istället att du lyssnar på din kropp och uppmärksammar tecken på utmattning. Våga säg nej ifall du inte har tid.
 6. Lyssna på dig själv
  Det sista tipset att minska stresspåslaget är genom att lyssna på dig själv. Känner du att du inte mår bra är det bättre att ta det lite lugnare ett tag för att sedan kunna jobba normalt igen. Alla har tuffare perioder emellanåt och det är inget att skämmas över.

Hur man hanterar stress är individuellt. Vi hoppas våra tips kan vägleda dig men vi vet också att dem inte kommer passa på alla. Vad är ditt bästa tips för att minska stress?

Fler nyheter inom ämnet