Anställningsintervju

Nu börjar vi återgå till det normala och allt fler anställningsintervjuer sker på plats. Här bjuder vi som erfaret konsultbolag på fem tips du inte får missa att tänka på inför nästa intervju!

1. Var propert klädd
Din klädsel påverkar vilket intryck du ger under intervjun. Se till att klä dig för jobbet, i hela och rena kläder som är professionella men som också speglar din personlighet. När intervjun är på plats ser man hela dig och inte bara överkroppen.

2. Sitt riktigt
Ditt kroppsspråk under intervjun är också viktigt. Exempelvis kan du tänka på att luta dig framåt för du verkar då mer intresserad och aktiv än om du lutar dig tillbaka i stolen. Glöm inte att ha ögonkontakt med de som intervjuar dig.

3. Ta med kopia på ditt CV och personliga brev
De är bra att ha framför dig under intervjun, och dela ut om någon saknar ett eget exemplar. Det visar även att du är bra förbered.

4. Läs på om dig själv
Du kommer att behöva presentera vad du tidigare gjort. Tänk igenom varför du fattat vissa beslut och sammanfatta vilka nyttiga erfarenheter och lärdomar du kommer ta med dig in i nästa uppdrag.

5. Ställ frågor
Du framstår som en intressantare kandidat ifall du visar att du är påläst och engagerad genom att ställa frågor till de som intervjuar dig.

Genom att se till att tänka på dessa saker kommer din nästa intervju gå ännu bättre, lycka till!